Hvis du arbejder indenfor den digitale, online verden, er du nok stødt på ordet SEO rigtig mange gange før. Hertil har du højst sandsynligt hørt, at det er enormt vigtigt at arbejde med, hvis man gerne vil være synlig på for eksempel Google. Men hvad er SEO overhovedet? Og hvorfor er det så vigtigt at have fokus på, hvis man gerne vil have succes online? Her får du SEO for begyndere, hvor du både får viden om SEO samt en forklaring på, hvordan det bruges i praksis.
Søgemaskineoptimering - Hvad det er!
Navnet SEO er en forkortelse af Search Engine Optimization. SEO betyder på dansk søgemaskineoptimering. SEO er som markedsføringsdisciplin med til at styrke virksomhedernes synlighed og er dermed konkurrenceevnen i søgemaskinerne. Søgemaskiner er de maskiner, vi bruger til at søge på internettet.
Du kender sikkert til Google, som uden tvivl er den mest foretrukne søgemaskine i Danmark i dag. Derudover findes blandt andet Bing, Yahoo, Ask.com og mange andre søgemaskiner. Men har du nogensinde tænk over, hvordan Google vælger søgeresultater til dig baseret på din søgning i Google? Det er langt fra tilfældigt, og det er netop her SEO har sin store magt.
Søgemaskineoptimering eller SEO handler om at arbejde med de faktorer, som får hjemmesiderne rangeret i en bestemt rækkefølge hovedsageligt på Google. På Google er det den såkaldte Googlebot, som er Googles robot der webcrawler hjemmesiderne. Crawling er navnet på den proces, som Googlebot benytter sig af for at finde nye og opdaterede sider, der skal tilføjes til Google.
SEO hjælper hjemmesider til at blive vist øverst i det organiske søgefelt, som er placeret under de hjemmesider, der bliver vist som annoncer. De hjemmesider der bliver vist som annoncer er betalt via Google Ads, som er en anden interessant metode at benytte sig af for at blive mere synlig på Google. Den store forskel er, at man ikke behøver at betale for at ligge øverst i det organiske søgefelt hvis man er skarp til SEO.

Hvorfor er SEO vigtigt for din hjemmeside?
SEO handler helt basalt om at blive nummer et på Google i de organiske søgefelter, så dine potentielle kunder bliver præsenteret for din hjemmeside uden at skulle søge på din præcis hjemmeside adresse (URL). Der er ikke mange som søger via direkte URL, hvis de vil finde et forskelligt udvalg.
Her kommer Google altid med mange forskellige forslag fra mange forskellige hjemmesider, men hvis du ikke ligger i toppen, vil brugerne alligevel ikke kunne finde dig. Tænk for eksempel over din egen adfærd når du søger Google. Kigger du flere søgesider igennem, før du klikker ind på en hjemmeside, der lyder mest interessant? Nej vel. Det er de færreste som gider bladre videre til næste side i Googles søgeresultater, og det er derfor det er så vigtigt, at man arbejder med SEO.
Google SEO
Google og SEO spiller sammen når det bedste resultat skal findes på baggrund af den søgning en bruger har foretaget sig. Når en bruger søger med bestemte søgeord på Google, finder Google de hjemmesider, som bliver vurderet til at være de mest relevante ud fra den konkrete søgning. Det sker fordi Google helt automatisk indekserer alle hjemmesider på internettet og dermed finder sammenhæng mellem brugerens søgning og de mest relevante resultater. Google rangerer din hjemmeside ud fra mere end 200 parametre, hvilket er rigtig mange faktorer at holde styr på. Næste afsnit vil derfor give dig et mere overskueligt overblik over, de parametre som er vigtige at arbejde med.
SEO analyser
En SEO analyse er klart det sted du skal starte, hvis du ønsker at optimere SEO’en på din hjemmeside. SEO analyserne vil nemlig fortælle dig, hvor på siden der mangler optimering. I en SEO analyse kan man kigge på rigtig mange forskellige faktorer. Der findes forskellige former for SEO analyser, for eksempel teknisk analyse og indholdsanalyse. I en teknisk- og indholdsanalyse kigger man på det, man i det mere tekniske sprog kalder on page SEO.
On page SEO handler om at optimere individuelle hjemmesider for at rangere højere og på den måde få mere trafik til hjemmesiderne. Her kigger man både på indholdet af hjemmesiden og HTML-kildekoden, som der også kan optimeres i. Modsat on page refererer off page SEO til link analyser, hvor man kigger på links og andre eksterne signaler, som kan være med til at rangere den specifikke hjemmeside højere. De 3 forskellige analyser vil blive forklaret, så du ved, hvor du skal kigge på for at optimere de forskellige SEO parametre.
Teknisk SEO
Det første parameter er den tekniske del. Det er enormt vigtigt, at teknikken fungerer så der ikke sker tekniske fejl eller andre uforudsigelige hændelser på hjemmesiden, som forringer hjemmesidens kvalitet. Det kan være med til at forhindre Google i at indeksere hjemmesiden, hvilket betyder, at den ikke har nogen chance for rangere højt i søgemaskineresultaterne.
Rigtig mange virksomheder har webudviklere eller programmører til at sidde med denne del, hvilket betyder, at der som oftest er styr på det. Det er dog altid vigtigt, at man er opmærksom på dette parameter, da det kan påvirke hele forbindelsen med Google og din hjemmeside.
En teknisk SEO analyse indeholder mange forskellige tjek af hjemmesidens tekniske kunnen. Der findes mange punkter, der kan arbejdes med. I en teknisk analyse kan man blandt andet kigge på:
Hastigheden af hjemmesiden er utrolig vigtig, hvis brugerne skal forblive på hjemmesiden. Ingen gider sidde og vente i lang tid på at hjemmesiden loader. Senere vil der komme tips til, hvordan du optimerer hastigheden på din hjemmeside.
Responsivt hjemmeside design er i dag vigtigere end nogensinde før. Det er det, fordi mobilen i 2016 overtog pladsen fra computeren som den primære enhed. Det betyder altså at brugerne altid skal kunne tilgå din hjemmeside fra forskellige enheder uden bøvl med hjemmesiden, hvilket betyder, at den skal tilpasse sig de forskellige skærmstørrelser.
Opbygningen af hjemmesiden er også en af de ting Google kigger efter, når den indekserer din hjemmeside. Skal du vælge http eller https når du begynder på din sidestruktur? Der er faktisk en kæmpe forskel! Google har heldigvis gjort det nemt, da der kun er et SEO-venligt valg, som er https. https er den eneste der findes på Google ranking lister. En anden vigtig faktor som kommer i forlængelse af https er din URL. Din URL beskriver siden for både søgemaskinerne og dine brugere, så det er vigtigt, at den giver mening for begge parter. Sørg derfor for at have en URL som er brugervenlig og kort men beskrivende.
Duplicate content er et no-go. Men hvad betyder content overhovedet? Content betyder indhold. Det kan både være billeder og tekster, da det er alt din hjemmeside giver af information. Duplicate content betyder, at du kopierer eller stjæler andres content, som du lægger ind på din hjemmeside. For det første vil det skabe forvirring hos Google, når siderne skal rangeres. Google ved ikke hvilken hjemmeside, der skal ligge højest, når de indeholder det samme content. Desuden skaber det dårlige brugeroplevelser for brugeren. Der er ingen der gider læse det samme indhold på to forskellige hjemmesider, da man oftest går videre til næste hjemmeside for at få mere eller ny viden og se det fra et andet synspunkt. Det vigtigste er, at du har content som skaber værdi for dine kunder, men det giver ikke værdi, hvis det ikke er unikt.

Søgeordsanalyse
Hvad søger brugerne på, når de skal finde netop din hjemmeside? Rigtig mange tror, at de ved det på forhånd, og som oftest er mavefornemmelsen også et godt udgangspunkt, men der findes helt sikkert andre ord, som du ikke havde overvejet fra start.
Søgeordene bruges til at matche brugerens søgning med Googles resultat. Det er derfor vigtigt, at du kender din målgruppe, og ved hvad de søger efter, når de skal finde frem til din hjemmeside.
Tre forskellige niveauer af søgeord
Der findes tre forskellige slags niveauer af søgeord:
- Niveau 1 er brede søgeord, som ikke er præciseret. Det kunne for eksempel være ”sko”.
- Niveau 2 er som regel søgeord baseret på kategorier. De er mere specifikke i forhold til produktet eller ydelsen. En mere præcis søgning af sko kunne være ”damesko”.
- Niveau 3 er endnu mere specifikt og kunne i dette eksempel være: ”damesko Ecco”. Her tilføjer man altså et præcist mærke, man ønsker at finde skoene i.
Der er færre søgninger på søgeord i niveau 3, men til gengæld er der større chance for at en bruger køber produktet via denne søgning, fordi søgeresultaterne stemmer over ens med brugerens søgeord.
I Google Ads kan man endda ekskludere søgeord fra sine kampagner og annoncer, hvilket hjælper med at fokusere på de søgeord, der vigtigst for brugeren. Dette kaldes negative søgeord og forhindrer et bestemt ord eller en bestemt sætning i at udløse en visning af din kampagne eller annonce.
Online værktøjer
Der findes mange forskellige online værktøjer, som kan hjælpe dig med at finde de korrekte søgeord for din hjemmeside. Disse værktøjer vil komme med forslag til en masse søgeord og du vil måske tænkte, at det er alt for mange – og at de er for forskellige. En god idé er derfor at skelne imellem primære og sekundære søgeord. De primære er det eksakte søgeord, hvor de sekundære er søgeord, som relaterer til det primære søgeord. Det betyder, at det både kan være ord indenfor samme kategori men også ord, som har en anden gradbøjning. Det gør det langt lettere at lave en interessant og relevant SEO tekst, som vil blive beskrevet senere.
En af de bedste måder til at finde frem til dine søgeord er ved at bruge Googles søgeordsværktøj. Her kan du undersøge volumen af de forskellige søgeord. Volumen fortæller det gennemsnitlige månedlige antal søgninger. Her kan du altså vurdere hvilke søgninger, der bliver søgt mest på, som vil give dig en indikator for hvilke søgeord, der kunne være med til at rangere din hjemmeside højere.
Indholdet
Indholdet er en del af on site optimeringen af din hjemmeside. Når man optimerer on site, betyder det, at man kigger på sine søgeord, som man finder mest relevante for sin hjemmeside. I ovenstående afsnit har du netop læst, hvordan du finder frem til de bedste søgeord for sin hjemmeside.
Indholdet er kernen til god rangering på Google, da det især er indholdet, som Google indekserer og derefter rangerer efter. Det betyder altså, at det er her Google går ind og ser på brugerens søgeord samt søgefraser og finder dem i de mange forskellige hjemmesiders indhold, for derefter at rangerer efter, hvilken hjemmeside der matcher søgeordene bedst. Hvis Google ikke kan forstå indholdet på hjemmesiden eller indhold ikke matcher målgruppens søgevaner, bliver hjemmesiden ikke rangeret som en af de første.
Title tag
En af de ting man blandt andet kan analysere på i indholdet er title tag. Title tag er titlen på din side. Det vægtes højt af søgemaskinerne, og det er derfor vigtigt, at man udfylder sit title tag ordenligt. Det er en god idé, at dit title tag indeholder det søgeord din hjemmeside skal findes på og det ord, som brugerne søger efter, når de skal finde din hjemmeside. Det vil desuden øge din click through rate (CTR) og skabe mere trafik.
I forlængelse af title tag finder man meta tags. Meta tags er dog ikke nær så relevante, når det handler om at være synlig på Google – det er din meta description til gengæld. Din meta description er den tekst, der vises under din titel i de organiske søgeresultater på Google. Hvis du ikke udfylder din metadescription, vil Google selv tage de første ca. 160 tegn af dit indhold på din hjemmeside og benytte det som din meta description.
Du har altså muligheden for selv at skrive denne tekst, og du kan dermed målrette den til din målgruppe. Det er dog vigtigt at sige, at meta description ikke er et direkte SEO-værktøj, da Google ikke rangerer dit resultat udelukkende på baggrund af denne. Den vil dog være med til at skabe flere klik, fordi beskrivelsen er præcis og relevant og får dermed brugerne til at klikke ind på hjemmesiden.
Content
I afsnittet indhold indgår selvfølgelig også det content man finder på hjemmesiden. Der er tidligere blevet forklaret hvad duplicate content er, og hvorfor det er så vigtigt, at man skiller sig ud fra sine konkurrenters hjemmeside – både for brugerens og Googles skyld.
Derudover er det vigtigt, at man har styr på sine interne links. Ved at skabe en overskuelig struktur, vil du gøre det lettere for brugerne at finde rundt på hjemmesiden, så de nemt kan finde informationer eller produkter. Din linkstruktur har dog ikke kun betydning for dine besøgenes oplevelse, de fortæller nemlig også søgemaskinerne, hvilket indhold der er på de forskellige hjemmesider. Det er derfor vigtigt, at du tænker over, hvilket navn du giver dine links. Skriver du for eksempel ”klik her”, fortæller det ikke søgemaskinen, hvad dit indhold omhandler.

Linkbuilding
Det tredje parameter er links, som også kaldes off site optimering. Det er her man går ind og arbejder med de links, man får fra andre hjemmesider. Links fra andre hjemmesider er med til at bestemme, hvor højt din hjemmeside rangeres i søgeresultaterne. Men hvorfor gør de det, når det er søgeordene Google rangerer efter?
Det sker fordi et link opfattes som en anbefaling til din hjemmeside, hvilket indikerer at din hjemmeside er god og brugbar. Det handler altså om at få andre hjemmesider til at pege på din hjemmeside via et link – dette arbejde kaldes linkbuilding. Det er derfor vigtigt at du laver linkanalyser, for at se hvilken type links der egentlig referer til din hjemmeside. Ligesom du kan vinde rigtig meget på korrekte links, kan du også tabe meget på skadelige links. En sådan analyse laves typisk ved at man også kigger på konkurrenternes hjemmesider og links. Men hvilke links er så egentlig de gode links?
Forskellige links:
Dine links skal komme fra flere forskellige hjemmesider, og de skal have forskellig ankertekst. Ankerteksten er den tekst, som fungerer som linket. Når brugeren klikker på dette link, bliver de sendt videre til den side, der er linket til. Det er vigtigt at disse links kommer flere forskellige steder fra, da Google vil straffe dig, hvis din hjemmeside kun har links fra for eksempel blogs med samme ankertekst.
Links til alle sider:
En anden god regel er, at man skal sørge for at få links til sine undersider. Det er naturligt forsiden, som får flest links, hvilket Google også vil kunne se, men dine undersider har mindst lige så relevant indhold. Sørg derfor for at flere af dine sider bliver din landing page, som er den side, dine brugere lander på.
Arbejd i et flow med dine links:
Det er vigtigt at dine links kommer i et naturligt flow. Man kan ikke sætte sig ned en gang i måneden for at finde links. Det er noget der skal arbejdes med konstant i et naturligt flow.

Brugervenlige links:
Selvom det måske primært er for at optimere SEO og rangere højt i de organiske søgeresultater, så er det vigtigt, at du aldrig glemmer brugeren. Det er brugeren som klikker på linket for at komme videre, og det er derfor vigtigt, at de kommer det rigtige sted hen og får vist det, de forventer.
Nu ved du altså, hvilke links der er gode, men hvordan skaffer du dem så? Det skal ikke være nogen hemmelighed, at det er et stort arbejde, at skaffe links til sin hjemmeside.
Det er selvfølgelig altid godt, at få links fra de store hjemmesider, men størrelsen er ikke alt. Det er også vigtigt, at det er relevant. Det betyder at den hjemmeside, der linker til din hjemmeside, skal have samme emne som din egen.
Der findes to forskellige former for links acquired links og earned links.
Acquired links er de links du har skaffet dig. Disse links kan for eksempel komme fra gæsteindlæg på blogs, egne sider, samarbejdssider, offentligheder eller ved at kommentere på andre sider.
Earned links er derimod de links, som andre har givet til dig. Det er ikke nogen du har bedt om, men derimod nogen du har gjort dig fortjent til. Du får altså earned links, fordi du har noget godt og relevant, som andre bør læse. Det kunne for eksempel være en artikel eller viden om et online værktøj. Disse links er gode, fordi det er links som er helt naturlige og relevante, hvilket betyder, at Google aldrig vil straffe dig for dem.
Du kan blandt andet skaffe links via gæsteindlæg, partnere, PR-meddelelser, rabatter til medlemmer eller konkurrencer. Stræb altid efter at have godt indhold, så du har større sandsynlighed for at få links.
Det er selvfølgelig ikke kun indgående links, som giver værdi på din side. Det samme gør udgående links. Det er en god idé at fokusere på, at linke til nogle af de sider, som Google rangerer højt. Et lille tip er dog, at du indstiller linket til at åbne i en ny fane, så dine besøgende ikke kommer helt væk fra din hjemmeside.
Social SEO
I forlængelse af linkbuilding kan man komme ind på social SEO. Social SEO handler om at skabe relation mellem sociale medier og din hjemmeside. Du skal her sørge for, at brugerne har lyst til at dele din hjemmeside på sociale medier, så andre brugere hopper ind på den. Det skal derfor være nemt at dele dit indhold for at forøge chancerne for, at brugerne gør det. Samtidig skal dit indhold være spændende og relevant. Der er stadig lidt tvivl om, hvor meget værdi det skaber for din hjemmeside, men det vil uden tvivl skabe omtale, hvilket gør din side mere populær.
Brugernes adfærd taler for sig selv
Et ekstra tip når man er i gang med sin SEO analyse er at kigge på sine brugers adfærd på hjemmesiden. Hvis ikke brugeren trives på hjemmeside, den er uoverskuelig og besværlig at finde rundt på, så bliver de ikke længe på siden. Dette kan Google selvfølgelig også se, og det indikerer, at hjemmesiden ikke er særlig god. Modsat vil Google også kunne se, når din hjemmeside generer mere trafik, er det et signal til Google om, at din hjemmeside er relevant og af høj kvalitet. Derfor fortæller brugernes adfærd på din hjemmeside altså en hel del til Google, som du ikke må ignorere.

Hvordan kommer du i gang med dit SEO arbejde?
Har du en hjemmeside, som du gerne vil have rangeret højere i Googles organiske søgeresultater? Så tænker du måske, at du skal smide en stor del af budgettet efter SEO, men det behøver du faktisk ikke.
Det er selvfølgelig muligt at købe SEO arbejde, hvor man betaler sig fra at ens hjemmeside løbende bliver opdateret i forhold til at rangere højest på Google, men det er også noget, man sagtens kan arbejde med selv.
SEO-strategi
De ovenstående analyser baner vejen for din SEO strategi. Det er nemlig her du laver din handlingsplan for, hvordan du vil arbejde med din SEO optimering, så du arbejder mod dit fremtidige mål.
Formålet med at lave en strategi er at sikre, at du når dine mål. Det er derfor meget vigtigt, at du har indsigt i:
Din nuværende position så du har noget at måle på.
Dine mål så du har noget at arbejde efter og blive motiveret af.
Dine kompetencer så du ved, om du kan klare det selv eller om du skal have hjælp ude fra.
Dine økonomiske ressourcer skal være tilstrækkelige både hvis du skal have hjælp udefra, ansætte en til at lave SEO eller selv sætte ekstra timer af til dette arbejde.
Din målgruppe skal være fastlagt, da det er dem du skal ramme for at dit SEO arbejde betragtes som en succes, fordi det er dem der klikker ind på din hjemmeside
Dit marked så du ved, hvad du konkurrerer imod og dermed ved, hvordan du differentiere dig.
Alle ovenstående punkter er essentielle for at kunne lægge den rigtige SEO strategi og nå i mål. SEO er ikke noget man laver henover en eftermiddag. SEO et værktøj, der skal lægges rigtig mange kræfter i, både når det skal bygges op og vedligeholdes.
SEO guide
Mangler du hjælp til SEO? Du har formentligt allerede lært en masse nyt, som du kan bruge til optimere SEO på din hjemmeside. Det kan måske virke overvældende og uoverskueligt. Derfor kommer der her 7 tips, som du kan starte med at kigge på for at få det bedste ud af din SEO optimering:
Tips 1: Find de bedste søgeord til netop din hjemmeside
Som der tidligere er blevet nævnt er søgeordene relationen mellem brugeren og Google, som skal matche for at finde netop din hjemmeside. Det er altså alfa og omega, at du kender dine potentielle brugers måde at søge på. Du kan fx bruge Googles egen søgeordsplanlægning, som hjælper dig til at få styr på din søgeordsanalyse.
Stræb gerne mod niveau 3 af søgeord da de er mere specifikke og dermed genererer flest konverteringer. Læs eventuelt afsnittet om søgeordsanalyse igen.
Tip 2: En relevant og spændende SEO-tekst
SEO teksten bliver produceret på baggrund af dine søgeord. Vi har heldigvis lige lært, at man kan benytte sig af både primære og sekundære søgeord, men sådan har det ikke altid set ud.
Man troede engang, at man rangerede højest på Google ved at proppe det samme søgeord ind i teksten rigtig mange gange. Dengang sagde man, at et søgeord skulle udgøre hele 5 % af den samlede SEO tekst, og det var derfor svært at skabe en inspirerende og sammenhængende tekst. Heldigvis udvikler SEO sig ligesom alt andet, og man har nu fundet ud af, at Google også vægter de sekundære søgeord højt. Sørg derfor for at få lavet en tekst som giver mening, og som er til at forstå, da det i sidste ende er indholdet, som brugeren læser og giver dig succes.
Tip 3: Din side skal være responsiv
I 2016 overtog mobilen første pladsen fra computeren som den primære enhed, og det er netop derfor det er så vigtigt, at din hjemmeside er responsiv. En responsiv hjemmeside betyder, at hjemmesiden kan tilgås fra både computer, mobil og tablet UDEN designet går tabt. At en hjemmeside er responsiv betyder nemlig, at sidens design tilpasser sig skærmstørrelsen af den enhed brugeren er på. Du kender det nok selv?
At gå ind på en hjemmeside via mobilen, hvor man bliver nød til at dreje telefonen og zoome ind for at kunne se det man leder efter. Det er enormt vigtigt for brugeroplevelsen, at siden er responsiv ellers kan man risikere at mange brugere forlader siden hurtigt igen. Google kan desuden se, at din hjemmeside ikke er responsiv og er bevidst om, at det typisk vil give brugeren en dårligere oplevelse, hvilket betyder at disse hjemmesider straffes.
Tip 4: Dine title tags og meta descriptions er vigtige for Google og brugeren
Som tidligere nævnt er title tags og meta descriptions en af de ting, som Google især læser, for at forstå hvad din hjemmeside handler om. Det er derfor vigtigt, at du får arbejdet med dem. En god huskeregel er, at du bruger dit primære søgeord i din titel – gerne som det allerførste ord.
Din meta descriptions er som sagt ikke noget Google som sådan rangere efter, men det er her du får lov til at lokke dine brugere til din hjemmeside. Når flere og flere klikker ind på din hjemmeside, fordi din meta description (og title tag) matcher deres søgning, øger dette din click trough rate (CTR), som Google kigger på, for at vurdere om din side er attraktiv.
Tip 5: Linkbuilding er noget af det mest værdifulde
Google ser links som noget af det mest værdifulde. De indgående links, fortæller at hjemmesiden er populær, og den må derfor have relevant og godt indhold. Ligesom du måske selv går på trustpilot for at vurdere en hjemmeside, så vurderer Google dine links som en slags anmeldelser. Jo flere links – jo højere score.
Det er først og fremmest vigtigt at understrege at links, som man kan købe sig til langt fra er af samme værdi, som links man gør sig fortjent til. De købte links er ofte af dårlig kvalitet, hvilket betyder at de på længere sigt vil skade din placering mere end de vil forbedre den. Den bedste måde du kan få links til din hjemmeside er altså ved selv at kontakte nogle gode og bekræftede hjemmesider, for enten at lave en udveksling af links eller betale dig fra et link til din hjemmeside. Du kan læse mere om gode links i afsnittet ”Linkbuilding”.
Tip 6: Dine billeder bliver også læst af Google
Ja, Google læser også dine billeder! Du har måske prøvet, at et billede ikke bliver vist på den hjemmeside du lige er klikket ind på, men der står alligevel en lille tekst? Denne tekst kaldes alt-tags eller alt-tekst. Alt-tags er især med til at forbedre brugeroplevelsen, da de fortæller, hvad der er på det billede, som ikke loader korrekt. Alt-tags kan også blive læst op af et webprogram, som for eksempel benyttes af synshæmmede, så de også ved, hvad billedet forestiller.
Det smarte ved at tilføje alt-tags er, at du både kan ramme brugere der søger efter noget visuelt og du kan rangere højt i de organiske søgeresultater. Du kan tilføje alt-tags i de fleste CMS systemer, når du har uploadet et billede.
Tip 7: Hold styr på dit content!
Som der tidligere er blevet nævnt i teksten, er det vigtigt, at skabe content som giver værdi for både brugeren og Google. Det handler altså om at både brugeren og Google skal kunne finde dig nemt og ubesværet uden nogen tvivl om, hvad din hjemmeside kan tilbyde. Sørg derfor altid for at du har noget let læseligt, relevant indhold som er unikt, så du ikke risikerer at have duplicate content.
Tip 8: Glem ikke hastigheden
Hvordan reagerer du selv, når en hjemmeside ikke gider loade? Du bliver formentlig irriteret og klikker dig væk fra hjemmesiden inden du overhovedet har set indholdet. Hastigheden af din hjemmeside er en af de vigtigste faktorer, når det handler om at beholde brugeren på din hjemmeside. Google har lanceret et glimrende værktøj til at analysere din hjemmesides hastighed: GooglePage Speed. GooglePage Speed analyserer din hjemmeside og giver dig et indblik i hvordan det ser ud. Desuden kommer den med forslag til, hvordan du kan forbedre din side, så den opnår en god hastighed. Udover at en god pagespeed score er med til at øje brugervenligheden, vil det også give din hjemmeside en fordel i søgeresultaterne.

Kom i gang med SEO!
Du har nu både lært hvad SEO helt præcist betyder samt hvor vigtigt det er for din hjemmeside, hvis den skal ligge øverst i de organiske søgefelter. Som du har læst, er der rigtig mange faktorer at arbejde med, og der skal arbejdes med SEO konstant. Til gengæld vil dit arbejde i sidste ende forhåbentligt betyde, at din hjemmeside bliver placeret i toppen af de organiske søgefelter og den vil dermed generere mere trafik.
Sørg for at starte med at lave en SEO analyse, så du ved præcist hvor din hjemmeside halter. Ved at lave en SEO analyse, vil du få øjnene op for alle de faktorer som påvirker din rangering i Google. Dernæst er det enormt vigtigt, at du laver en SEO strategi. Hvis ikke din strategi er planlagt kan det være svært at nå i mål, da du ikke har en konkret plan at handle efter eller en gulerod i sidste ende, som motiverer dig.